02 March 2011

Kembara keliling Sandakan with my bff..❤


Assalamualaikum dan salam sejahtera kwn2 suma..
4 hari aku x buka blog & fb..
bermula dr hari jumaat lepas..smpai la ke hari isnin kemarin..
(25hb-28hb feb 2011)..
sbb sgt2 bz..
sori kpd kwn2 yg mungkin tertunggu2 nak baca entry aku..
(ada jugak ke yg baca)

klu korang nak tau..aku x hilang ke mana2 pn..
aku masih kt sekitar sandakan ni jugak..
tp aku sgt2 bz dating ngan bestfriend aku masa skola menengah dulu..

* SHAZIA BEGUM BINTI AKEREM KHAN *


wahh!!!
aku sgt rindu dia..
korang bygkn hampir 9 tahun kitorang x jumpa..
last jumpa sblum aku balik sabah lepas spm..thun 2002..
skrg da 2011..
dia dtg kt sini tau..
kat sandakan ni..
aku sgt2 teruja!!
syg dia sgt2!!
dia dtg bercuti ngan kwn dia..

* NADIA *


..n skrg, aku da dpt sorang lg kwn baru..hehehe
wlupn bru kenal dia selama 4 hari ni..tp rasa mcm da lama kenal..
sgt sempoi orgnya..mmg 1 kepala..
bole jadi geng kamcing ni..hehehe

kitorang menghabiskan masa selama 4 hari ni round satu sandakan..
jln2 cari mkn n tempat2 yg menarik..
aku ni nama je org sandakan..
tp byk jugak tempat yg aku blom pena pg..
nasib diorang dtg sini..
so aku pon sama2 ngan diorang jugakla..jadi pelancong kt tempat sendiri..
hehehe

nnti aku akan buat entry pasal pengembaraan kami selama 4 hari ni..sgt2 best tau..
mcm2 pengalaman..kenangan..
keja kitorang gelak je..hepi sgt2..
wlupun penat..x larat..kaki sakit pn..
ttp rasa hepi n puas ati..

ni pjlnn kitorang spjg 4 hari ni..aku tunjuk gambar2 signboard dulu la yer..
saja bagi saspen korang..hehehe
nnti aku akan cerita lebih detail tentang tempat2 yg kitorang pg ni..
so tggu gambar2 yg lagi best pada entry akan dtg..
hehe
****
Day 1 (Jumaat-25.02.2011)

- Restoran tomato (makan tghri)

- Muzium Warisan Sandakan

- Sandakan Crocodile Farm

- Sandakan Memorial Park

- Pasar Malam (mkn mlm..ikan goreng ala2 bakar)

****
Day 2 (Sabtu-26.02.2011)

- Hameed Curry House (sarapan)

- Gomantong Caves

- Agop Batu Tulug

- Pekan Kota Kinabatangan

- Medan Selera Kota Kinabatangan (mkn tghri)

- Kg. Buang Sayang (rumah atok & nenek aku)

- Sungai Kinabatangan (kt kampung aku)

- Jambatan gantung

****
Day 3 (Ahad-27.02.2011)

- Pasar tamu

- Taman Chong Tian Vun (Trig Hill)

- Puu Jih Syh Temple

- Kampung Sim-Sim (Jambatan 24)

- Pasar Sim-Sim (mkn tghri..ikan, udang, sotong bakar)

- Rainforest Discovery Centre (RDC)

- Sepilok (Pusat Pemuliharaan Orang Utan)

- Labuk Bay Proboscis Monkey

- Restoran Ocean King Seafood (mkn mlm..lobster nyum2)
****
Day 4 (Isnin-28.02.2011)

- Warung Mak Minah (sarapan coto makassar + nasi kuning)
(gambar xjumpa..hihi)

- Sri Taman (rumah mak aku)

- Pasar Umum Sandakan

- Sandakan Harbour Square

- Agnes Keith House

- English Tea House And Restaurant

- Restoran Hidayah (mkn tghri + mlm)

****

amacam..??best kan tempat2 yg kitorang pg tu..
mesti korang pun teruja nak tau tempat2 tu camana kan..??
hehehehe
so..

tunngggguuuuuuu!!!!

p/s : xtau nak sambung entry pengalaman bersalin atau pengembaraan ni..teruja..hehehe


♥ Trimas kerana sudi membaca..komen2 xde ker?? ;) ♥

9 comments:

  1. ada kedai aunty aku tu di batu4..
    last aku pigi masa bln12 ari tu..
    oooh, ko punya kg ka tu knabatngan.
    adik aku keja sna

    ReplyDelete
    Replies

    1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. pengalaman yg sgt best! thanks my dear steng bwk kami berjalan2 :D tgk gmbar intro pun dah excited rasanya hehehe

    ReplyDelete
  3. waa~
    ara tak penah pergi sana..
    best..best,.

    ReplyDelete
  4. wahahaha.. bes nya jalan2x.. napie pown mau jgk jalan2x d sdkn tue.. biar pun tmpt sendiri.. tp ndak penah round2x.. huhu..

    ReplyDelete
  5. ada tag lagi hehehe

    http://noradzwatyrokkafella.blogspot.com/2011/03/anggunnya-wanita-berhijab-contest.html

    ReplyDelete
  6. insyaAllah nnt datang lg, bwk family pulak hehe :) ko pun kena datang semenanjung..byk tmpt bole jalan2 :) MISS U!!!!

    ReplyDelete
  7. hehehe..tu la,knl 4 ari cm dh knl berthn..sy pn dpt kwn bru gk!muah3..

    cpt2 dtg semenanjung..rindu kat kamu..kite jln2 from ipoh to jb..wahh..hehe

    ReplyDelete