26 January 2011

Slip keputusan exam da sampai..yeay2x!! :D




Salam semua..rasa lama da x mnulis kt sini..
ermmm..sejak akhir2 ni aku pn xtau napa aku bz sgt..
keje xde jugak..kt opis pn asyik layan fb (kantoi)..hahaha

hari ni aku rasa muka aku ceria, bersemangat n pnuh dgn senyuman (mesti korg dpt bygkan..)..ada dua sbb..
sbb pertama..~~
pegawai penilai pertama da pggil tuk bagi markah LNPT (laporan penilaian prestasi)..Alhamdulillah markah tahun ni ada peningkatan dr thun sblum ni..aku berpuas ati gak la..sbb pegawai aku ni mmg kedekut skit nk bg markah..ssshhh..jgn bgtau dia ok..
markah adalah sulit..sbnarnya segan nk bgtau..hehehe
sbb kedua..~~
slip result exam KPSL (kenaikan pangkat secara lantikan) yg aku tggu berbulan2 selama ni akhirnya sampai jg..
wlupn bkn smpai kt tgn aku..cuma smpai kt tgn kerani hq di kota kinabalu je..tp xpe..aku da dpt tau kputusan rasmi pn..da ckup puas ati..sblum ni aku cma tau result tu dr pggilan tel ke kementerian kt putrajaya je..xrasmi..so..tkut plak ada perubahan kn..
apa2 pn..da tau result rasmi dua2 paper LULUS..Alhamdulillah..yeay!! :D




exam ni ada dua paper :
Bahagian I - Undang-Undang Buruh
tarikh exam : 24.06.2010
masa : 9.00 am
masa menjawab : 2 jam 30 minit
- soalan esei..ntah brp soalan..x ingat sgt..tp bole pilih..so..klu aku..kompom la plih yg senang2 kn..hehe
paper ni bole bukak buku..tp hnya buku2 yg dibenarkan SHJ ok..masa ni aku bkn main lg..bwa buku sebeg penuh..eksyen je..mmg suma pn buku undang2..smua buku berkaitan akta2 kerja kt malaysia ni aku bawa..hahaha
paper ni x ble nk goreng ayat..kena tiru sebijik2 dr buku..klu salah tulis..mmg kena hukum gantung..sbb tu da terang2 fakta dr akta2..xble da nak auta..

Bahagian II - Pengetahuan Isu-Isu Semasa
tarikh exam : 25.06.2010
masa : 8.30 am
masa menjawab : 2 jam
- soalan esei jg..klu x silap aku, kena jawab 5 soalan dari 10 soalan..soalan dia ni berkenaan dgn isu2 yg tgh hot2 kt malaysia skrg ni..tp pasal pekerjaan la..aku pn da ingat2 lupa..paper ni x ble buka buku..soalan2 plak mmg menguji minda n tahap pengetahuan..so, pndai2 la mjwb guna kreativiti (ala..mcm x biasa..)..hahaha..
aku pn masa jwb soalan2 ni main goreng suka ati aku je..yg pnting ayat sedap je bunyinya..isi ntah hapa2..

aku bgtau tu sekadar nk kongsi2 pengalaman je..manatau nnti korg plak nk ambik exam ni kn..tp semua exam ni x sama..tgok gred n pengkhususan..yg ni kpsl gred S17 pembantu perhubungan perusahaan (mcm aku) nak naik ke gred S27 penolong pegawai perhubungan perusahaan..

slip ni aku tggu2 sgt bkn sbb apa..klu nak isi online spa tu, kt bhgian kpsl..ada mnta tarikh lulus peperiksaan..so..tarikh tu bgantung pd tarikh kt slip tu..
so,skrg aku da dpt tarikh tu..bolela aku isi borg spa scepat mungkin..

doakan aku dpt tawaran interview n kenaikan pangkat tu ye..InsyaAllah...Amiinnn...:)




pada member2 yg akan ambik exam x kira la exam apa pn..gud luck n all the best!!


p/s : wlupn exam ni xla sbrapa besarnya..tp aku ttp bersyukur n brbangga..tsgt2la hepinya..:)




♥ Trimas kerana sudi membaca..komen2 xde ker?? ;) ♥

2 comments:

  1. uittt...tahniahhh...ari tu aku ada p Kuching, da keja sikit, pastu aku jumpa c manok dan rimau..hahahaha..dorg tnya pasal ko..abis aku kena marah oleh dorg..hahaha

    ReplyDelete
  2. tq2..aik..??knp dorg marah ko..??hahaha..

    ReplyDelete